Princeza Dajana je 20 dana pred SVOJU SMRT posjetila Bosnu i Hercegovinu: Tamo je srela OVU DJEVOJČICU zbog koje se rasplakala

Princeza Dajana poginula je na današnji dan pre 22 godine. Dvadesetak dana prije tragične nesreće princeza je bila u Bosni i Hercegovini, u humanitarnoj misiji.

Princeza Dajana posjetila je Bosnu i Hercegovinu u kampanji za pomoć u uklanjanju mina i tom prilikom razgovarala sa žrtvama rata i porodicama. Dolazak princeze bio je medijski propraćen i svi su pričali o njenoj poseti i riječima koje su razmjenili sa kraljevskom buntovnicom.

Dajana je u Bosni i Hercegovini provela tri dana koje oni koji su je sreli nikada neće zaboraviti. Princeza se u BiH družila s nekoliko žrtava mina, između ostalih i Franjom Kresićem iz Tuzle koji je izgubio obe noge. Tokom posjete princeza je gledala i utakmicu u sjedećoj odbojci u Zenici.

Ipak, jedan je susret princezu posebno pogodio.

Loading..

Princeza je u sarajevskom naselju Buča Potok upoznala devojčicu Mirzetu, koja je izgubila nogu nakon što je stala na nagaznu minu. Mirzeta je bila presrećna zbog susreta s princezom i pto je nekoliko dana prije posete Dajana zahvaljujući italijanskoj donaciji dobila protezu, prenosi novi.ba!

Dajana je s Mirzetom i njenom porodicom provela oko pola sata. Oni koji su bili svjedoci susreta kazali su da su princezu posebno pogodila životna priča djevojčice i privjezak na vratu na kojem je pisalo “Love” (ljubav).